De Groene Loods
Wouwbaan 137
4703TA Roosendaal

Diverse haagplanten nu leverbaar!

diversehaagplanten2017Vanaf vrijdag 1 november weer leverbaar: diverse haagplanten zoals GROENE BEUK, RODE BEUK, TAXUS, en LIGUSTER op de wortel. De haagplanten zijn in verschillende hoogtes leverbaar.

De maanden november en december zijn een prima tijd om uw haag te planten. Hieronder kunt u lezen hoe u het beste u haag kunt planten.

We hebben de diverse hagen op voorraad in de winkel en deze worden wekelijks aangevuld. NB: Bij grote aantallen vragen wij u om vooraf te bestellen, dit kan persoonlijk in de winkel of telefonisch op nummer 0165 - 328000

Kom langs in de winkel voor meer informatie over de prijzen en een vrijblijvend advies!

Hoe moet ik mijn beukenhaag planten?

Bij het planten van een beukenhaag raden wij u aan een stappenplan te doorlopen. Het principe van planten is voor de meeste haagplanten hetzelfde. Ook bij de verschillende varianten met blote wortel, kluit en in pot is het basisprincipe gelijk. De stappen zijn als volgt:

  1. Stel vast wat voor grondsoort u in uw tuin heeft, zodat u zeker weet of uw tuin geschikt is voor de beuk. De beuk is geen bijzonder veeleisende plant, maar hij houdt niet van zware grondsoorten die de neiging hebben om veel water vast te houden.
  2. Trek een lijn over de lengte van uw haag en bind deze vast aan een paar stokjes. Dit helpt u om een rechte haag te planten. Als uw haag van het begin af aan scheef groeit is het namelijk bijna niet mogelijk om dat achteraf te herstellen.
  3. Graag een geul of een aantal ruime plantgaten. Deze moeten minstens 25 centimeter breed zijn. Qua diepte is het aan te raden om deze geul of gaten ongeveer anderhalf keer zo diep te graven als de hoogte van de wortels of de kluit.
  4. Voeg wat compost toe aan de grond die u uitgegraven heeft en schep daarna ongeveer de helft weer terug. Voor de wortels van uw beuken wordt het daardoor een stuk makkelijker om zich verder te ontwikkelen, omdat de grond waar ze op staan wat losser is.
  5. Zet de planten een voor een in het midden van de geul of de plantgaten en zet ze vast door de rest van de uitgegraven aarde aan te drukken. Let daarbij wel op dat ze rechtop staan. Anders groeit uw beukenhaag scheef en zoals gezegd is dat met snoeien bijna niet meer te corrigeren.

 

Welke grond is het meest geschikt voor een beukenhaag?

De beuk kan het beste in een droge of normale bodem geplant worden. Klei is bijvoorbeeld te zwaar. Daardoor blijft er veel water in staan en daar kunnen de wortels van de beuk (Fagus sylvatica) niet tegen. Een alternatieve optie is om een deel van de grond te vermengen met of te vervangen door goed waterdoorlatende grond, zoals zand. Bij het aanplanten van een beukenhaag is het overigens aan te raden om wat aanplantgrond ( Topstart ) door de aarde heen te mengen. Topstart zorg voor een extra boost voor het wortelgestel.

Plant uw beukenhaag zo snel mogelijk na levering

Als de grond geschikt is voor uw toekomstige beukenhaag kunt u met een gerust hart aan het planten beginnen. Wanneer u de planten opgehaald heeft, kunt u het best zo snel mogelijk beginnen met planten. Planten met blote wortel moeten niet te lang droog staan. Hetzelfde geldt voor planten met kluit, alhoewel u het plantmoment nog uit kunt stellen door de kluiten vochtig te houden. Bij planten met pot is de urgentie het laagst, maar in alle gevallen raden wij u aan: plan het plantmoment zo kort mogelijk na het ophalen van de planten. Tijdens het bestellen kunt u kiezen in welke week u de planten wilt ontvangen.

Bewater de planten uitvoerig zodra ze in de grond staan. De wortels willen graag iets te drinken hebben na het planten. Daarna hoeft u alleen nog maar wat geduld te hebben! 


Aanbod

Openingstijden

Maandag        9.00 - 17.30 uur
Dinsdag         9.00 - 17.30 uur
Woensdag     9.00 - 17.30 uur
Donderdag     9.00 - 17.30 uur
Vrijdag          9.00 - 17.30 uur
Zaterdag        9.00 - 17.00 uur
Zondag       11.00 - 16.00 uur

De Groene Loods
Wouwbaan 137
4703TA Roosendaal

Routebeschrijving naar de Groene Loods vanaf Bergen op Zoom

Neem de A58 tot afrit 19 naar Designer Outlet Roosendaal
Neem afrit 19
Onderaan de afrit gaat u bij de verkeerslichten rechtsaf
Bij de volgende verkeerslichten gaat u linksaf
Volg de weg langs Designer Outlet Roosendaal en ga rechtdoor over de rotonde
Neem direct na de rotonde de eerste afslag naar links
Rijd de straat in tot de ingang van De Groene Loods aan uw linkerzijde