De Groene Loods
Wouwbaan 137
4703TA Roosendaal

Bamboe

Bij De Groene Loods verkopen we voornamelijk de Fargesia rufa. Dit is een populaire, niet woekerende, wintergroene en winterharde bamboe. De rufa staat bekend om zijn prachtige helder groene bladeren gecombineerd met de donkere stengels. Naast de prachtige kleuren combinatie is de groeiwijze ook zeker bijzonder.

Bossig
Doordat de bamboe wat gaat overhangen maar compact groeit als het groter wordt, zorgt dat voor een mooie bossige groeiwijze. De maximale hoogte is zo’n 2 meter hoog en groeit voornamelijk breeduit. Door de brede groeiwijze is de bamboe makkelijk om als haag te gebruiken. Het snoeien stimuleert de groei zodat het breder en compacter groeit.

Makkelijk
Fargesia rufa kan in allerlei grondsoorten geplaatst worden, alleen moet bij klei- of leemgrond voor een goede afwatering gezorgd worden. De grond mag wel wat vochtig zijn. Stikstof of organische mest doet de Fargesia ook goed, vermijd daarbij het gebruik van kunstmest. Kunstmest zorgt er namelijk voor dat de bamboe te snel de hoogte in gaat, wat hem kwetsbaar en minder sterk maakt. Organische mest of stikstof werken daarom veel beter. Deze bamboe is ook niet kieskeurig of het in de schaduw of zon staat. Beide plekken werken voor de Fargesia rufa, wat hem bijzonder makkelijk maakt.

Pot
Het is mogelijk om deze bamboe in een pot te planten, maar dan moet er wel voor gezorgd worden dat de pot voldoende water krijgt. Er moet daarnaast gezorgd worden dat het overtollige water weg kan lopen. Let vooral goed op bij warm weer met veel wind, aangezien de bamboe dan sneller uitdroogt.

Elke tuin
Fargesia rufa heeft dus alle belangrijke aspecten om perfect in uw tuin te passen. Doordat de bamboe wintergroen blijft en winterhard is, overleeft het makkelijk en mooi de winter. Het is een niet woekerende en sterke bamboe die u dus overal kunt planten zonder problemen. De groeiwijze is bijzonder en relatief snel, wat helpt om uw tuin snel een karakteristiek uiterlijk te geven. Kortom: deze bamboe is geschikt voor elke tuin.

Bij de Groene Loods ben je aan het juiste adres voor Bamboe in Pot, bezoek onze locatie centraal gelegen in Roosendaal


Aanbod

Openingstijden

Maandag        9.00 - 17.30 uur
Dinsdag         9.00 - 17.30 uur
Woensdag     9.00 - 17.30 uur
Donderdag     9.00 - 17.30 uur
Vrijdag          9.00 - 17.30 uur
Zaterdag        9.00 - 17.00 uur
Zondag       11.00 - 16.00 uur

De Groene Loods
Wouwbaan 137
4703TA Roosendaal

Routebeschrijving naar de Groene Loods vanaf Bergen op Zoom

Neem de A58 tot afrit 19 naar Designer Outlet Roosendaal
Neem afrit 19
Onderaan de afrit gaat u bij de verkeerslichten rechtsaf
Bij de volgende verkeerslichten gaat u linksaf
Volg de weg langs Designer Outlet Roosendaal en ga rechtdoor over de rotonde
Neem direct na de rotonde de eerste afslag naar links
Rijd de straat in tot de ingang van De Groene Loods aan uw linkerzijde